BOODSCHAPPENLIJST

Wat heb je zeker in de (koel)kast bij aanvang van het dieet:

- yoghurt 0 procent vet en/of met een smaakje
- plattekaas
- eieren
- vis in diepvries
- 2 kippen
- kalkoenfilet
- magere kippenbouillon
- surimistaafjes
- vis uit blik (makreel, haring, tonijn, zalm... alles in eigen nat of op water)
- kruiden al dan niet vers (basilicum, dille, oregano, curry, muskaatnoot, peper, zout zonder zout, paprikapoeder, gember al dan niet gedroogd, mosterd, kaneel)
- zoetstof
- haverzemelen
- tarwezemelen
- maizena
- gelatine of agar agar
- enkele citroenen
- kippenfilets 
- bakpoeder
- thee of koffie
- light frisdrank (superlight dus gezoet met aspartaam)
- water
- een dik biefstuk (voor de liefhebbers van dikke biefstukken uiteraard)


Doordat ik al heel veel gedieet had had ik schrik om niet verzadigd te geraken tijdens mijn nieuwe aanpak. Ik maakte een hele kip klaar (vel eraf en enkel de magere stukken) en zette die in de koelkast. Ik at surimistaafjes zelfs al had ik niet echt honger.
In een vorig leven, zo durf ik het al te noemen, heb ik te veel honger gehad tijdens het dieten en er dan dikwijls, zoniet altijd, de brui aan gegeven. Op korte en / of lange termijn verviel ik altijd in onstopbare eetaanvallen, die uiteraard resulteerden in extra kilo's. Voor elke kilo die ik kwijt was, kreeg ik er 3 terug bij. Een balans van +2.
Ook tijdens dieetloze periodes at ik altijd alsof het mijn laatste maaltijd was. Ik moest en ik zou dit of dat op deze of gene moment eten. Dieten startte altijd met een paar vastendagen, waarna er sla kwam en daarna een berg eten... het kon niet op.

Na het lezen van het Dukanboek, na het systematisch opzoeken van relevante en dukangerelateerde informatie, was ik zo super gemotiveerd en het zinnetje GEEN HONGER zag ik constant op mijn netvlies flitsen. Heerlijk. Super. Fantastisch