Plattekaastaart a la Dukan


van links naar rechts en van boven naar onder

750 gram plattekaas loskloppen
4 eiwitten stijfkloppen
6 blaadjes gelatine (zie gebruiksaanwijzing)
2 potjes 0 procent yoghurt toevoegen
vanillestokje in stukjes
cacaopoeder ontvet pure cacao (zie ander artikel voor gelijkaardige producten in Belgie en Nederland) met
eetlepel yoghurt natuur en met
een eierdooier en
zoetstof AU BAIN MARIE mengen
bodem van flexibele bakvorm bestrijken met cacaomengsel en bestrooien met
kaneelpoeder
Posted by Picasa

Mijn Dukanbrood

2 eetlepels haverzemelen
1 eetlepel tarwezemelen
1 ei
2 eiwitten
koffielepel bakpoeder
2 grote eetlepels kwark/plattekaas

mengen

In flexibele bakvorm gieten en 5 min. op vol vermogen microgolf of 10 min. in op 200 graden voorverwarmde oven. Laten afkoelen en snijden naar keuze.

Lekker om in eitje te soppen, of om proteinerijke Croque Monsieur te maken




Posted by Picasa

P+G Witloof + champignons en puur kippengehakt


In een pan met anti aanbaklaag de witloof snijden












de champignons in schijfjes toevoegen













Heet laten worden















Wat citroensap toevoegen













Peper














Kaneel

















Gaar laten worden












Kippengehakt toevoegen met een flinke theelepel komijn





























Een klein beetje soyasaus

















Een soeplepel verse kaas zonder kruiden (In Belgie en Nederland in de Lidl van het merk Linesse)













Wat laten pruttelen












 Klaar












Smakelijk!
Posted by Picasa

Dukan

Op een dag was ik aan het google-en en ik weet niet meer HOE, maar ineens kwam ik bij het Dukandieet terecht. Ik volgde één en geen dieet op dat moment. Was wat aan het aanmodderen en absoluut niet tevreden over mjn gewicht. JOJO is mijn beste vriend(in). Het Binge Eating virus was terug.
Ik was meteen gefascineerd door het gegeven en wist niet dat er eigenlijk al een soort van hype rond bestond.
Ondertussen een zestal weken later, ben ik zelf helemaal in de ban van Dukan. Het is inmiddels een manier van leven geworden en TOT NU TOE ben ik van het Binge Eating syndroom VERLOST.

Het is strikt doch simpel. Het is fun. Voor de amateur koks onder ons: een uitdaging! Zeker en vast om het ietwat eentonige eiwitgegeven fleur en smaak te geven. Super veel mogelijkheden, handige tips en eventueel een soort van handleiding....dat wens ik hier met tijd en boterham (FOEI!!) neer te pennen, te posten, te verzamelen.

Doe de Dukan!